Przychodzę do Was z kolejnym przepisem :).
Tym razem jest to farsz z pieczarek, który możecie użyć do pizzy, do pierogów, do naleśników, do pasztecików drożdżowych i wiele innych pomysłów :). A więc nie przedłużając, zapraszam :)
Składniki:
0,5kg pieczarek
1-2 cebule (w zależności ile lubicie, czy dużo czy mało )
oliwa
1 płaska mała łyżeczka soli
1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
1 szczuba łyżeczka papryki słodkiej
szczypta papryki ostrej
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy drobno.
Cebulę, obieramy z łupinek, i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cebulę, i smażymy do momentu aż się zeszkli.
Do zeszklonej cebuli wrzucamy pokrojone wcześniej pieczarki i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut (co jakiś czas mieszając by ich nie przypalić) lub do momentu aż odparuje cała woda.
Kiedy woda całkiem odparuje doprawiamy około 1 płaską łyżeczką soli, około 1/3 małej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu, 1 łyżeczkę pełną papryki słodkiej oraz szczypta papryki ostrej. Jeśli nie lubicie tyle przypraw, doprawcie tak jak lubicie :)
Wszystko mieszamy i przekładamy do miseczki. I gotowe :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz