KOKTAJL BANANOWY

Ekspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy. 
Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym.

SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe
  • 2  banany
  • 2 szklanki mleka
  • 2 płaskie łyżki miodu 
DODATKOWO: gałka muszkatołowa, kostki lodu
WYKONANIE
  • Obrane banany, mleko i miód umieszczamy w kielichu blendera. Dokładnie miksujemy przez około 1 minutę.
  • 2 wysokie szklanki lub 4 szklanki o pojemności 200 ml wypełniamy kilkoma kostkami lodu - opcjonalnie. Dolewamy koktajl bananowy i posypujemy świeżo otartą gałką muszkatołową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz