piątek, 17 marca 2017

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • Mięso pozostałe z zupy (u mnie dwa małe udka kurczaka),
  • 20 dag pieczarek,
  • średnia cebula,
  • większy ogórek kiszony,
  • curry,
  • pieprz cayenne,
  • sól,
  • papryka słodka
  • odrobina bazylii.


























Przygotowanie:
  • Mięso obieram ze skóry, dzielę na kawałki.
  • Pieczarki kroję w plasterki, ogórka w półplastry, cebulę drobno siekam.
  • Całość podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw, często mieszając.
*Zamiast podanych wyżej przypraw można użyć przyprawy do gyrosa. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)