Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
filet z kurczaka
pół szklanki śmietany
garść żółtego sera
pół kostki sera feta
2 jajka
pół puszki kukurydzy
oliwki
sól i pieprz
ulubione przyprawy/zioła
Przygotowanie:
Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Formę posmarować masłem i obsypać lekko bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem.
Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki.
W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać.
Masą jajeczną zalać tartę.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)