wtorek, 14 marca 2017

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 8 mniejszych ziemniaków (ugotowanych),
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 1/2 małej cebuli,
  • 1/2 łyżki posiekanego koperku,
  • pieprz cayenne,
  • sól,
  • curry,
  • rozmaryn,
  • 3-4 łyżki śmietany,
  • łyżka masła,
  • szczypiorek.
Przygotowanie:
  • Boczek kroję w kostkę, cebulę siekam. Podsmażam na maśle, aż się zarumienią.
  • Ziemniaki kroję w półplasterki, dodaję do boczku wraz z koperkiem i przyprawami: cayenne, curry, solą, rozmarynem. Chwilę smażę, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, jeszcze przez chwilę trzymam na małym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
  • Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)