poniedziałek, 13 marca 2017

Biszkopt bez proszku i mąki ziemniaczanej, prosty przepis.

Zwykły biszkopt, bez cudowania... tak jak napisałem w tytule :) ... jest to bardzo prosty przepis.
Skład:  10 czubatych łyżek mąki, 10 jajek, 10 łyżek cukru, szczypta soli, mikser, blaszka i piekarnik:)


Jak zrobić: jajka miksujemy ze szczyptą soli, potem wsypujemy cukier i jak się już dobrze połączy,
 to dodajemy mąkę...tak zmiksowane ciasto przelewamy do formy.






Pieczemy w 180 st. C / 30 min
Po tym czasie ciasto ładnie urośnie i powinno być upieczone :) sprawdzamy patyczkiem.


Po wyjęciu z piekarnika... spuszczamy na podłogę z wysokości 50 cm  dla pozbycia się pary.
Następnie studzimy biszkopt minimum 90 min, kroimy na pół i dodajemy krem, polewę...itd :)



Smacznego !!! 


4 komentarze:

  1. witam odczytałam komentarz ciesze się że ok a przepis się przyda bo mało pracy przy nim pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe, bardzo prosty przepis, muszę go wypróbować.
    Wiele tu przepisów widzę prostych i łatwych do zrobienia :-)
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo :) za odwiedziny i miły komentarz. Polecam wszystko :) :) :) i zachęcam do wypróbowania... Prosto, smacznie w miarę zdrowo :) Pozdrawiam !

      Usuń