Po ostatnim Menu tygodniowym dostałam od Was prośby by wrzucać jadłospisy na obiady, bo się inspirujecie, tworzycie swoje menu, łatwiej wam zrobić listę zakupów.
Wrzucam zatem kolejny spis na obiady na tydzień w marcu.
Pisałam już o tym w Menu nr 1 – zupy gotuję na dwa dni, drugie dania też tworzę tak by nic nie wyrzucać a ułatwiać sobie życie – jak gotuję ziemniaki np na puree to gotuję więcej i następnego dnia robię babę ziemniaczaną z patelni.
Staram się by było sezonowo no i dzięki temu zdrowo i tanio. O tej porze roku wykorzystuję mrożonki lub przetwory robione latem.
Smacznego!
Co dziś u was na obiad?
Poniedziałek
Zupa krem marchewkowy – przepis
Ryż z burakiem pieczonym i oliwkami – przepis
ogórki chili – przepis
kiełki rzodkiewki – przepis
Wtorek
Zupa krem marchewkowy
Lazania z leczo i dwoma serami – przepis
Surówka z brokuła – przepis
Środa
Zupa Kwaśniewskiego – przepis
Kotlety schabowe w wersji light – przepis
Puree ziemniaczane – przepis
Surówka z marchewki i rzodkwi z sosem awokado – przepis
Czwartek
Zupa Kwaśniewskiego
Babka ziemniaczana z ugotowanych ziemniaków – przepis
Sos pieczarkowy – przepis
Sałatka z marchewki na ciepło z sosem tahini – przepis
Piątek
Barszcz ukraiński – przepis
Fit danie z rybą – przepis
Placki z kaszy jęczmiennej – przepis
Surówka z kapusty kiszonej z ananasem – przepis
Sobota
Barszcz ukraiński
Pizza domowa – przepis
Ogórki kiszone – przepis
Niedziela
Zupa krem z kalafiora – przepis
Kurczak gyros – przepis
Pieczone warzywa – przepis
Ajvar – przepis