wtorek, 7 marca 2017

Cukinia

Cukinia jest zawsze dobra :)
...zarówno latem z ogródka jak i zimą z marketu, dlatego tak często u nas gości... 


Wszystko najpierw musimy dobrze  przygotwać, żeby nam to szybko poszło :)


Cukinię myjemy i kroimy na 5cm wałki, pokrojoną wydrążamy łyżeczką ale nie na wylot,
potem posypujemy solą i odstawiamy na 10 min. żeby puściła soki.


W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki, którymi napełnimy nasze cukinie...


...ser, cebula, pomidorki, czosnek, oregano, papryka, pieprz i sól... można też dać kukurydzę i ...


wszystko wykładamy żeby mieć pod ręką w trakcie napełniania :)


...gdy posolona cukinia puściła już soki, to napełniamy ją ustawiając na blaszce do pieczenia...


Jak wszystkiego nie wykorzystamy, wówczas z reszty możemy zrobić takie   placki misz masz 


Blachę wstawiamy do piekarnika na 30 min/ 200 St. C


...potem serwujemy na gorąco super danie :)


Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz