2 mar 2017

JAJKA SADZONE Z DUSZONYMI PIECZARKAMI


SKŁADNIKI na 2 porcje:
  • 4 jajka
  • 20 dag pieczarek
  • 2 szalotek
  • 50ml wody
  • Olej do smażenia np. rzepakowy
  • Dodatkowo np ziemniaki
  • 1 łyżka wegety
  • Pieprz
  • Sól
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję, i kroję w drobną kostkę.
 Szalotkę obieram i również kroję w drobną kostke. 
Na patelni rozgrzewam olej a nastepnie dodaję pieczarki i szalotke, posypuję wegetą i pieprzem, smażę na rumiano.

Następnie dodaję ok 50 ml wody i duszę aż cały płyn wyparuje. Jajka rozbijam na rozgrzanej patelni, doprawiam solą i pieprzem.

Ja podaję z ugotowanymi ziemniakami. Na ziemniaki kładę jajka a następnie pieczarki. Smacznego.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF