wtorek, 28 lutego 2017

Pasta z makreli z twarogiem

Uwielbiam pasty z makreli i często goszczą u mnie na piątkowe śniadanie lub kolację. Robię taką z jajkiem i ogórkiem lub z twarogiem. Ta z twarogiem jest szybsza w przygotowaniu. Ale zapewniam, że obydwie są smaczne.



Składniki:
  • 1 większa makrela wędzona
  • 250 g twarogu półtłustego
  • pęczek zielonej cebulki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz kolorowy ale-raj
Przygotowanie:
Makrele obrać z ości i przełożyć do naczynia. Dodać twaróg, majonez, musztardę i rozgnieść widelcem. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Na samym końcu dodać pokrojoną zieloną cebulkę i wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz