28 lutego 2017

SAŁATKA Z SAŁAT





SAŁATKA Z SAŁAT

Lekka, zdrowa i kolorowa. Prezentuje się wspaniale na talerzu w towarzystwie mięsa.

~~SKŁADNIKI~~

·       mix sałat ( np. lodowa, rzymska, roszponka lub rukola ) 1 opakowanie
·       pomidor 1 sztuka
·       ogórek długi zielony ½ sztuki
·       olej rzepakowy 3 łyżki
·       przyprawa do sałatek Prymat ok. 1 łyżeczki lub do smaku
·       pieprz 1 szczypta
·       szczypiorek posiekany 2 łyżki

~~METODA~~


Jeżeli sałaty są niemyte, należy je opłukać wodą i dokładnie wytrzeć ręcznikiem papierowym, aby były suche. Umieścić w salaterce. Pomidora i ogórka umyć. Ogórka obrać. Pomidora pokroić na pół, a następnie w plastry. Ogórka pokroić w plastry lub za pomocą obieraczki wystrugać, tak jakbyśmy obierali go ze skórki. Dodać do sałat. Wymieszać czystymi dłońmi. Posypać przyprawą i pieprzem. Ponownie wymieszać. Na sam koniec wlać strużką olej. Na wierzch posypać szczypior. 

1 komentarz:

  1. Nawet szybkie danie może być zdrowe :) Fajne jako baza do lunchboxa albo dodatek obiadowy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia