czwartek, 3 grudnia 2015

Domowy hamburger

Nigdy nie byłam miłośniczką hamburgerów, 
jednak tym razem pokusiłam się o zrobienie go po swojemu.
Szybki, smaczny i o wiele zdrowszy zamiennik znanych nam fasfood'ów. :)



Składniki:
2 ziarniste bułki
200g zmielonej karkówki
serek camembert
roszponka
pomidor
ogórek konserwowy
musztarda sarepska (2 łyżki)
200g jogurt naturalny
sos czosnkowy do sałatek
sól, pierz
1 jajko
bułka tarta
oliwa z oliwek (2łyżki)

Przygotowanie:
1. Mięso przyprawiamy do smaku i dodajemy musztardy, jajko i pół szklandku bulki tartej.
2. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na patelni.
3. Na bułki nakładamy kolejno: roszponkę, serek camembert, kotlet, pomidor, ogórki i przykrywamy drugą częścią bułki z sosem czosnkowym (jogurt naturalny+sos do sałatek).
Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz