poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Schab faszerowany fasolką szparagową


Kolejny pomysł na fasolkę szparagową, której nie da się nie lubić ;)

Składniki:
05kg schabu
200g fasolki szparagowej 
łyżka bułki tartej
łyżka masła
bazylia, zioła prowansalskie
100g sera żółtego
sól, pieprz
szklanka wody

Przygotowanie:
1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy.
2. Przyprawiamy całość i odstawiamy na godz do lodówki.
3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą.
4. Podsmażamy do momentu zbrązowienia bułki.
5. Faszerujemy: schab, plaster sera żółtego, fasolka szparagowa i zawijamy.
6. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i czekamy aż ładnie przyrumieni się z każdej strony.
7. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20-30min, podlewając wodą, jeśli jest taka potrzeba.
8. Podajemy z dowolnym dodatkiem.

Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Fasolka szparagowa jest świetnym źródłem witamin i składników odżywczych.
Zawiera wysoką zawartość błonnika, dlatego też może być skłądnikiem diety odchudzającej.
Jest nie tylko mało kaloryczna, ale również ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest bezpieczna również dla cukrzyków.

w 100g produktu- 27kcal:
Białko: 2,4g
Węglowodany: 3,7g
Tłuszcz: 0,2g
Błonnik: 3,4g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz