sobota, 21 maja 2016

Naleśniki z brokułami, bekonem i serem feta


Przepis na naleśniki chyba wszystkim jest nam znany.
2 jajka, trochę mleka, wody gazowanej i mąki. Nic prostszego :)
Dla mnie w wersji na słono, o niebo smaczniejsze!
Brokuł kolejny raz idzie na pierwszy ogień!

Składniki:
7-8 naleśników (ciasto przyprawiam łyżeczką soli, pieprzu i majeranku)
1 brokuł
200g bekonu
ser feta
jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich
ser żółty
1 łyżeczka majeranku

Przygotowanie:
1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 2  min i odcedzamy.
2. Między czasie na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony w kostke bekon.
3. Ser feta kroimy w długie paski.
4. Mieszamy wszystkie składniki i feszerujemy nimi naleśniki tak jak krokiety.
5. Układamy w żaroodpornym naczyniu,
 posypujemy startym serem żółtym, orzechami, majerankiem i zapiekamy.
6. Podajemy z jogurtem naturalnym i czornkiem przeciśniętym przez praske.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz