poniedziałek, 2 stycznia 2017

Francuskie ślimaki


Banalne wykonanie!
Idealne jako przekąska na imprezę :)

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
garść rukoli
garść orzechów włoskich
słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dynii
oliwki (u mnie zielone)
10 dag sera żółtego w kawałku

Przygotowanie:
1. Rozłożyć ciasto francuskie i równomiernie rozprowadzić na nim rukole.
2. Pomidory i oliwki pokroić na pół.
4. Orzechy rozłupać, oczyścić, grubo pokroić.
5. Ser zetrzeć na grubych oczkach
4. Składniki rozprowadzić na powierzchni rukoli, posypać startym serem i zwinąć w roladę
5. Ciasto włożyć na 10min do lodówki, a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopnii.
6. Roladę pokroić w plastry o grupości 3cm i układać na blasze do pieczenia.
7. Ślimaki posmarować jajkiem i pieć ok. 20 min na złoty kolor.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz