wtorek, 21 lutego 2017

Młoda kapusta na śmietanie

Dziś będę polecać Wam pyszny dodatek do ziemniaków. Jest smaczna, szybko się ją robi i smakuje idealnie. Nic tylko wypróbować. Polecam. 

 Młoda kapusta na śmietanie

  • 1 młoda kapusta
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1/3 kostki margaryny
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • łyżeczka soli
  • odrobina pieprzu
  • przyprawa kucharek
Kapustę szatkujemy i lekko podgotowujemy w osolonej wodzie. Następnie ją odcedzamy. W rondlu roztapiamy margarynę i kroimy w kostkę cebulę, delikatnie rumieniąc. Gdy cebula będzie miała złoty kolor, dodać ją do kapusty oraz obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Krótko razem podsmażyć (kapusta szybko się rozgotowuje), przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Na koniec śmietanę wymieszać z mąką i połączyć razem z kapustą. 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz