poniedziałek, 20 lutego 2017

Kiełbasa śląska z piekarnika.

Składniki:
-8 kiełbas śląskich
-czerwona papryka
-duża cebula
-8 ziemniaków
-sól
-majeranek
-papryka wędzona słodka
-odrobina margaryny do smażenia

Sposób przygotowania:
Blachę wysmarować margaryną. Kiełbasę ponacinać w romby. Ziemniaki obrać, umyć i przeciąć na pół. Cebulę pokroić w plastry a paprykę w paski. Kiełbasę i ziemniaki posypać przyprawami. Wszystkie składniki układamy na blaszce. Kiełbasa na środku, ziemniaki po boku a papryka i cebula na wierzchu. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok. 1,5 godzinki. W połowie pieczenia obracamy kiełbasę i ziemniaki na drugą stronę.

Smacznego! :)
A.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)