Recent Posts

wtorek, 14 lutego 2017

Roladki schabowe w kapuście pekińskiej

Zanim zaczęłam robić to danie zastanawiałam się czy kapusta pekińska podczas obróbki termicznej rozpadnie się. Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie.



Składniki:
  • Schab
  • Kapusta pekińska
  • Pieczarki
  • Szynka szwarcwaldzka
  • Sól
  • Pieprz
  • Pomidory krojone z puszki
  • Masło klarowane








Wykonanie:

Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy (tyle liście ile kotletów) i zanurzamy (na kilka minut) w gorącej wodzie aby stały się elastyczne. Schab kroimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy kotleta na niego układamy kapustę pekińską (przed ułożeniem kapusty warto ściąć część twardą kapusty). Zwijamy w rulonik. Na koniec obwijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy roladki i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (około 30 -40 minut). SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz