poniedziałek, 13 lutego 2017

Polędwiczki drobiowe z warzywami

Delikatne i kruche mięso drobiowe z nutą słodkiego posmaku. Do tego dodatek uduszonych warzyw, ryż i obiad w pełni gotowy!






5 polędwiczek drobiowych
1 łyżka przyprawy owocowo-warzywnej Green Spoon
1 łyżeczka miodu
Przyprawa do mięsa
½ czerwonej papryki
1 cebula
7 pieczarek
1 szklanka wody
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka
100 g ryżu
Olej do smażenia
Natka pietruszki do dekoracji

Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą owocowo-warzywną, przyprawą do mięsa. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną dokładamy mięso. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy miód oraz pieczarki. Gdy wszystko się przesmaży podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.  Podajemy z ugotowanym ryżem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Naturalna przyprawa kompozycja owowcowo - warzywna od Firmy Green Spoon jest przyprawą świetną zarówno do mięs jak i zup. Nadaje ciekawego słodkawego posmaku. 
W składzie ma agrest, żurawinę, korzeń lubczyku, natkę selera, czosnek, cząber, paprykę zieloną, cebulę, por oraz marchew. 100 g suszu przyprawy zastępuje około 1 kilograma świeżych owoców i warzyw. Z całą pewnością przyprawa podkręci smak wielu potraw!




3 komentarze: