Bardzo dobry gulasz, miałam obawy, ale niepotrzebnie. Jest super 🙂

gulasz

Buraczka lub buraczki jak małe  ugotować, obrać ze skórki i potrzeć na tarce o dużych oczkach.

Mięso wołowe oczyścić z błonek i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać masło i odrobiną oleju. Wrzucić mięso i smażyć aż lekko nabierze złotego koloru. Pieczarki umyć i przekroić na pół, wrzucić do mięsa, smażyć chwilkę. Do mięsa dodać paprykę słodką, chilli,vegetę, pieprz biały, sól, wymieszać.

gulasz inaczej

Dodać buraczki, ogórka pokrojonego w małe słupki i wodę, zagotować. Sprawdzić smak, w razie potrzeby doprawić solą. Gotować na bardzo małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.

Sos zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować.

Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem. Wybór duży 🙂

Smacznego, polecam