poniedziałek, 30 stycznia 2017

Pasta jajeczna z chrzanem

Trzeba przyznać, iż pasty są świetnym pomysłem na śniadanie chociaż również fajnie spisują się jako przekąski na spotkaniach. Dziś jedna z moich ulubionych past jajecznych. Klasyczna z nutą chrzanu dla podkreślenia smaku. Przyznam, że właśnie ta pasta gości u nas w okresie Wielkanocnym i nią faszerujemy jajka bądź małe bułeczki. 

Pasta jajeczna z chrzanem 

Składniki:
3-4 jajka  
1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorek
1 łyżeczka chrzanu Luksusowego "WSP" Społem 
1 łyżeczka majonezu KIELECKIEGO lub jogurtu greckiego 
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupin. Następnie drobno je siekamy bądź rozdrabniamy w blenderze. Zieloną cebulkę bądź szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek - mieszamy. Dodajemy majonez (lub jogurt) oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. 





1 komentarz: