czwartek, 26 stycznia 2017

Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką

Kolejny kompromis, który wyszedł smaczny ;) Tak to jest, jak jedna osoba chce to, druga tamto ;)  Pyszne zagospodarowanie mięsa z drobiowego rosołu.








Składniki

500-600 g gotowanego mięsa drobiowego
2 łyżki masła
2 duże marchewki
1 mała puszka groszku konserwowego
1 pełna łyżka mąki
250 ml rosołu
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Ugotowane mięso oddzielamy od kości, usuwamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki.

Marchew podsmażamy na rozgrzanym maśle, przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę, smażymy jeszcze 2-3 minuty, zalewamy rosołem i dokładnie rozprowadzamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy marchew będzie miękka.

Do marchewki dodajemy mięso i osączony z zalewy groszek.

Podgrzewamy razem przez ok. 5 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz