Pieczarki portobello faszerowane pszenicą farro i oliwkami
Składniki – 4 sztuki:
Pieczarki portobello – 4 sztuki
Pszenica farro – 80 g
Oliwki zielone – 50g
Kapary – 2 łyżki
Suszone pomidory – 6 sztuk
Czosnek – 1 ząbek
Parmezan – 2 łyżki startego + do posypania
Sól, pieprz, oregano, płatki chili
Wykonanie:
Pszenicę farro ugotować do miękkości w lekko osolonej
wodzie. Następnie wymieszać z pokrojonymi oliwkami, kaparami i suszonymi
pomidorami. Dodać czosnek, przyprawy i starty parmezan. Doprawić do smaku.
Pieczarki obrać i delikatnie nafaszerować pszenicą z
dodatkami. Posypać parmezanem i piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz