wtorek, 24 stycznia 2017

Gulasz z kaszą jęczmienną

Gulasz + kasza + buraczki domowej roboty = połączenie idealne i przepyszne. Gulasz ten można przygotować z ulubionymi przyprawami, doprawiać wg własnego gustu.





Składniki:
500g mięsa gulaszowego
1 średnia cebula
zioła prowansalskie
odrobina gałki muszkatołowej
sól
pieprz
mąka do zagęszczenia sosu
olej do smażenia
woda do podlewania mięsa
kasza jęczmienna

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej. Obrać cebulę i drobno ją posiekać. Pokroić mięso na drobne kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dorzucić mięso i dodać przyprawy do smaku. Gdy się podpiecze podlać woda i przykryć pokrywką, Dusić około 2 godziny do osiągnięcia miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Najlepiej smakuje z buraczkami domowej roboty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz