wtorek, 24 stycznia 2017

Sposób na mięso z rosołu




Czasami po ugotowaniu rosołu zostaje mi mięso, którego nikt nie chce jeść.  Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone już mięsko zajada psinka.
Nie tym razem!!! Dałam się na sposób.


Składniki:

Pozostałe mięso z rosołu: skrzydełka, ćwiartki
Bułka tarta
Jajka
Przyprawa do kurczaka
Olej do smażenia

Dodatkowo:

Sałata lodowa
Czerwona cebula
Ogórek zielony
Pomidorki
Szczypiorek
Sos czosnkowy

Przygotowanie:

Mięso opanierowałam w bułce tartej z domieszką przyprawy do kurczaka, usmażyłam na rozgrzanym oleju i wyszła pyszna kolacja. Domownikom aż się uszy trzęsły tak zajadali. Do tego podałam sałatę z sosem czosnkowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz