Recent Posts

piątek, 20 stycznia 2017

Pulpety rybne w sosie chrzanowym

Propozycja na szybki i zdrowy obiad. Tym razem zainspirował mnie Jakubiak. Prosto i smacznie. Nic dodać nic ująć musicie koniecznie spróbować.



Składniki:
  • Dorsz ok. 700 gram lub inna ryba bez skóry
  • Sok z cytryny
  • 1 cebula
  • Koperek
  • Natka pietruszki
  • Mąka
  • Sól
  • Bulion
  • Śmietana ok. 100 ml /słodka
  • Chrzan
  • 1 łyżka masła






Wykonanie:

Rybę miksujemy razem z cebulą. Podczas miksowania dodajemy koperek, natkę pietruszki, sok z cytryny. Warto przed miksowaniem wszystkie składniki wstępnie pokroić. Całość doprawiamy solą. Formujemy małe pulpety. Obtaczamy je w mące i gotujemy  przez kilka minut w niewielkiej ilości bulionu warzywnego.  Pod koniec gotowania dodajmy śmietanę, masło i chrzan według uznania. Jeszcze chwilka gotowania i gotowe. Podajemy z ziemniakami. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz