Bezglutenowe muesli

Dzisiejszy wpis trudno nazwać przepisem, bardziej jest to inspiracja na zrobienie pysznego śniadania, które można również zabrać ze sobą do pracy i zjeść w porze lunchu.


Podobnie, jak w przypadku domowej granoli - domowego muesli nic nie zastąpi! Nie kupujcie gotowych produktów, gdy możecie łatwo i szybko przygotować je sobie sami. :) 

Składniki:
bezglutenowe płatki owsiane 
dowolne orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, migdały)
rodzynki
suszona żurawina
jogurt naturalny
płynny miód
dowolne owoce (maliny, kiwi, jabłko, banan)


Wykonanie:
Zalej płatki przegotowaną, przestudzoną wodą i odstaw na godzinę. Rodzynki wsyp do miseczki i również zalej wodą, odstaw na 15 minut. Po tym czasie wymieszaj całość z owocami i orzechami, dodaj miód oraz ulubiony jogurt. 
Smacznego! :)


Jeśli chcesz zabrać muesli ze sobą do pracy, połącz je z jogurtem dopiero bezpośrednio przed jedzeniem. :)

Komentarze

  1. Uwielbiam zajadać takie musli! Często dodaję do jaglanki :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepsze domowe, wiadomo. Nie kupuję gotowych muesli czy granoli. :) Zawsze robię je sama. :)

      Usuń
  2. Prosto, pysznie i wielosmakowo :) Dla mnie bomba idealna:) (żeby nie napisać idealnie skonstruowana :) )

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz