czwartek, 19 stycznia 2017

Tosty z boczniakami

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy. 








Składniki

  • tosty pełnoziarniste
  • 200 g boczniaków
  • masło
  • plastry żółtego sera (ulubionego)
  • plastry szynki konserwowej
  • mała cebula

     

     

    Przygotowanie


    Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.
      Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera.
    Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.
 

2 komentarze: