Zdrowie i szczęście

środa, 18 stycznia 2017

Barszcz czerwony na zakwasie. Rozgrzewający, wegański

Barszcz czerwony

Składniki:
  • 6 buraków
  • pół cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kumin
  • koperek
  • kurkuma
  • majeranek
  • liść laurowy
  • siemie lnianie
  • ocet jabłkowy
  • ziele angielskie
  • oliwa z oliwek
  • 100 ml sosu pomidorowego
  • zakwas gryczano - ryżowy
  • jogurt kokosowy
Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam cebulę i czosnek. Następnie dodałam wodę, obrane i pokrojone buraki, przyprawy, zioła i ocet jablkowy. Wszystkie składniki gotowałam pod przykryciem. Na sam koniec dodałam zakwas i gotowałam jeszcze 2 minuty. Do zupy dodałam jogurt kokosowy.



0 komentarze:

Prześlij komentarz