To jest propozycja dla zapracowanych, wystarczy pół godzinki i zupa gotowa.

zuapa pomidorowa

Do garnka dodać masło, roztopić. Cebulę i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno.Dodać do garnka i obsmażyć na blado złoty kolor. Uważać żeby nie przypalić, ma być tylko zarumieniona. Dodać pastę harissa i pokrojony w cienkie paski schab,marchewki pokrojone w małą kostkę, wymieszać. Smażyć aż schab straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, wywar warzywny.Dodać ciecierzycę z puszki. Dokładnie wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać kminek, paprykę słodką w proszku, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotować kilka minut i gotowe. Pięć minut przed końcem dodać szafran, ale nie jest to konieczne. Podawać z bułeczkami lub  chlebkiem. Pojemnik do pracy przygotowany. Będzie smacznie 🙂

pomidorowa inaczej

Idealna na lunch do pracy i na domowy obiadek.