sobota, 14 stycznia 2017

Indyczy gulasz z kurkami

Smaczna propozycja wykorzystania kurek.








Składniki

500 g filetów z udźca indyczego
250 g kurek
1 łyżka masła
1 cebula
400 ml śmietany słodkiej 18%
1 łyżeczka lubczyku
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Mięso czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki.

Posikaną cebulę smażymy na maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem.

Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić do wrzenia).

Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z kaszą gryczaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz