Pączki wiedeńskie

Szybki deser 🙂

Składniki

1 szklanka wody

100 g masła

1 szklanka mąki

4 jajka

szczypta soli

cukier puder do posypania

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Wodę z masłem i solą zagotować. Dodać mąkę i mieszać aż na nie pojawi się biały osad. Zdjąć z ognia i kolejno miksować z jajkami. Ciasto przełożyć do szprycy i na kwadraty papieru do pieczenia wyciskać pączki z dziurką.

Ciasto wrzucać na rozgrzany olej papierem do wierzchu. Po chwili się odklei i trzeba go wyjąć. Pączki smażyć na złoty kolor. Wyciągać na ręcznik papierowy, a po osączeniu obficie pospać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

Pączki wiedeńskie4

2 uwagi do wpisu “Pączki wiedeńskie

Dodaj komentarz