Szybki deser 🙂
Składniki
1 szklanka wody
100 g masła
1 szklanka mąki
4 jajka
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Wodę z masłem i solą zagotować. Dodać mąkę i mieszać aż na nie pojawi się biały osad. Zdjąć z ognia i kolejno miksować z jajkami. Ciasto przełożyć do szprycy i na kwadraty papieru do pieczenia wyciskać pączki z dziurką.
Ciasto wrzucać na rozgrzany olej papierem do wierzchu. Po chwili się odklei i trzeba go wyjąć. Pączki smażyć na złoty kolor. Wyciągać na ręcznik papierowy, a po osączeniu obficie pospać cukrem pudrem. Smacznego 🙂
podeślij mi parę sztuk;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Już lecą 🙂
PolubieniePolubienie