piątek, 6 stycznia 2017

Szaszłyki wieprzowe w marynacie musztardowej z papryką i cebulą.

Składniki:
-szynka wieprzowa
-papryka czerwona i żółta
-2 duże cebule
-pół słoika musztardy sarebskiej
-majeranek
-zioła prowansalskie
-odrobina oleju

Sposób przygotowania:
Szynkę umyć i pokroić w kostkę wielkości ok. 3x3 cm. Musztardę, majeranek, zioła prowansalskie i olej wymieszać razem z mięsem. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy na ćwiartki i rozdzielamy warstwy. Paprykę kroimy w kostkę 3x3 cm. Nabijamy na patyczki do szaszłyków: mięso, papryka czerwona, cebula, mięso, papryka żółta, cebula itd. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinkę.

Smacznego! :)
A.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)