Płatki jaglane z jabłkiem

By 08:05

A dzisiaj mam propozycję dla młodych mam, które często głowią się co zrobić na śniadanie swojemu maluszkowi. Płatki jaglane - bardzo zdrowe i bardzo proste do przygotowania. Można je przygotować na wiele sposobów z różnymi owocami jak również i z warzywami.
U nas dzisiaj były z jabłkiem lekko podduszonym na patelni z cynamonem, polane syropem klonowym. Pyszne i bardzo sycące.



Składniki:
  • 1 jabłko
  • szklanka mleka
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • łyżeczka syropu klonowego
  • świeżo tarty cynamon
Wykonanie:
  1. Płatki zalać mlekiem i gotować 3 minuty.
  2. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i poddusić na patelni z nieprzywierającym dnem do momentu aż jabłka się rozpadną - około 10 minut. Na koniec doprawić cynamonem.
  3. Na gotowe płatki wyłożyć jabłka i polać syropem klonowym.

You Might Also Like

0 komentarze