Boczniaki w sosie śmietanowym

By 18:58

Boczniaki mają bardzo delikatny smak i aromat i dzięki temu są niepowtarzalne. Można z nich wyczarować bardzo oryginalne i smakowite potrawy. U mnie prosty sposób na boczniaki w połączeniu ze śmietaną. Prosty ale za to pyszny sos boczniakowy.



Składniki:
  • 500 g boczniaków
  • śmietana 18%
  • 1 duży por
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
  1. Boczniaki, cebulę i por drobno pokroić.
  2. Podsmażyć na patelni kilka minut.
  3. Podlać wodą i dusić kilkanaście minut pod przykryciem.
  4. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Dolać kilka łyżek śmietany (według uznania).
  6. Posypać posiekaną natką pietruszki.
  7. Podawać z ryżem lub chlebem.


You Might Also Like

0 komentarze