2 sty 2017

PRZEKĄSKI Z OLIWKAMI I JALAPENO Z SOSEM KIELECKIM CZOSNKOWYM

WITAM WAS W NOWYM ROKU :)  
Rozpoczął się czas karnawału więc mam dla Was pyszną i zarazem bardzo szybką w wykonaniu Przekąskę z ciasta francuskiego z oliwkami i jalapeno a całość dopełnia pyszny SOS KIELECKI CZOSNKOWY SPOŁEM. Sos ten jest delikatny, nie jest mulący. Polecam w 100 %.


 SKŁADNIKI:

  • 400 g ciasta francuskiego-jedno opakowanie
  • 1 0 dag sera żółtego tartego np CHEDDAR
  • 5-6 oliwek zielonych
  • 5 plastrów jalapeno
  • SOS KIELECKI CZOSNKOWY SPOŁEM

PRZYGOTOWANIE:

 Z ciasta francuskiego wycinam małe krążki ok 4 cm.

Następnie na blachę wykładam papier do pieczenia a następnie krążki.

Na krążki kładę tarty ser żółty.


Oliwki i papryczki jalapeno drobno siekam.Na koniec posypuję krążki.

Całość piekę ok 15 min w 180 stopniach.

Kiedy krążki ostygną , dekoruję SOSEM  KIELECKIM CZOSNKOWYM .


 Smacznego.






Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF