Składniki
250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej1 marchew
1 pietruszka
2 łodygi selera naciowego
2 średniej wielkości ziemniaki
3 łyżki oleju
1 por (biała część)
100 g koncentratu pomidorowego
1/2 małej kapusty włoskiej
200 g brokułu
1,5 l bulionu warzywnego
sól, pieprz
Przygotowanie
Jarzyny i ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z mięsem mielonym
smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony w piórka
por, pokrojony seler naciowy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na
średnim ogniu.
Wrzucamy posiekaną kapustę, podzielonego na różyczki brokuł,
gotujemy do ich miękkości.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pyszności :)
OdpowiedzUsuń