Nadziewane pomidorki na ryżowo-buraczanych wafelkach. Szybka przekąska.

nadziewane-pomidorki-na-ryzowo-buraczanych-wafelkach-szybka-przekaska-1Dziś polecam Wam kolejną szybką przekąskę – nadziewane pomidorki na ryżowo-buraczanych wafelkach. Zdrowo, pysznie i szybko. Taka przekąska idealnie sprawdzi się na każdym przyjęciu, również z okazji zbliżającego się wielkimi krokami Sylwestra. Ach jak ten czas szybko leci…

nadziewane-pomidorki-na-ryzowo-buraczanych-wafelkach-szybka-przekaska-2

Składniki: (na około 16 sztuk w zależności od wielkości pomidorków)

  • 16 małych pomidorków
  • 16 mini wafli ryżowych z czerwonym buraczkiem Sonko
  • 150 g serka wiejskiego – u mnie lekki 3% tłuszczu
  • sól i pieprz do smaku
  • około 1 łyżki szczypiorku + do dekoracji
  • do podania – plasterki zielonego ogórka

Przygotowanie:

Pomidorki powinny być miękkie. Odcinamy z nich ostrożnie górę, a następnie za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy środek.

Serek wiejski doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany drobniutko szczypiorek i całość mieszamy. Próbujemy. Tak przygotowanym serkiem nadziewamy nasze pomidorki.

Pomidorki odwracamy nadzieniem do dołu i stawiamy na mini waflach ryżowych. Układamy na talerzu. Podajemy z plasterkami zielonego ogórka, całość posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz