czwartek, 22 grudnia 2016

Ziemniaki faszerowane śledziem

Moja dzisiejsza propozycja to taka na szybko na przekąskę i dla zabieganych.
A dlatego na szybko, że użyłam do tego dania filetów śledziowych z puszki.
Szybko i smacznie i pasuje na Wigilię.


3 ugotowane w mundurkach ziemniaki
1 puszka filetów śledziowych w oleju Graal
1/4 cebuli
4 połówki suszonych pomidorów w oleju z ziołami
3 paski żółtej papryki
6 czarnych oliwek
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki i wydrążyć środki ale tylko trochę.
Filety umieścić w miseczce, dodać drobno pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę oraz paprykę i posiekaną natkę.
Następnie dodać sol i pieprz do smaku i wymieszać składniki.
Tak przygotowany farsz rozdzielić i wypełnić ziemniaki.
Podawać jako przekąskę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.