środa, 21 grudnia 2016

Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.








Składniki :
10 dkg cukru pudru
2 łyżki gorącej wody
kilka kropel soku z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego
Sposób wykonania :
 Cukier puder utrzyj z wodą i sokiem z cytryny w małym rondelku do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli Twój lukier jest zbyt gęsty i źle się rozsmarowuje dodaj jeszcze trochę gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Natomiast zbyt rzadki lukier możesz zagęścić dodając do niego więcej cukru pudru. Jeśli chcesz, aby Twój lukier miał złoty kolor możesz do niego dodać małą szczyptę kurkumy i dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły ze sobą. 



                              
                       Życzę udanych wypieków !


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz