Sałatka z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy

Magda

Sałatka jest świetnym pomysłem na śniadanie w domu i do pracy. My polecamy tę pyszną i szybką sałatkę z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy :)

Sałatka z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy

Składniki na sałatkę:

– 320 g tuńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare
– 90 czarnej soczewicy
– 1 por
– natka pietruszki
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

Najpierw gotujemy soczewicę w lekko osolonej wodzie.

Pora obieramy i kroimy na wąskie paseczki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Tuńczyka odsączamy z oliwy. Do pora dodajemy tuńczyka, ugotowaną soczewicę oraz posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszamy.

Smacznego :)

Sałatka z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Sałatka z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *