20 gru 2016

ŚWIĄTECZNE JAJKA Z SELEREM KONSERWOWYM

Dziś proponuję  faszerowane jajka selerem konserwowym z pysznymi i wyjątkowymi produktami SPOŁEM KIELCE. Do faszerowania użyłam Chrzanu Luksusowego Społem i Majonezu Kieleckiego Społem. Zapraszam i Smacznego :) 

SKŁADNIKI:

  • 6 jajek L
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki selera konserwowego

Sos

3 Łyżki  Majonezu Kieleckiego Społem 
1 Łyżka Chrzanu Luksusowego Społem 
sól i pieprz do smaku 


PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę. Następnie obieram jajka i kroję na pół. Za pomocą łyżki wybieram żółtka.

Natkę pietruszki myję i drobno kroję. Następnie dodaję do żółtka. Selera konserwowanego również drobno kroję i dodaję do żółtka.

Doprawiam. Dodaję majonez i chrzan. Całość mieszam lekko dociskając widelcem. Nakładam łyżeczką farsz na połówki jajek. Smacznego.  

4 komentarze:

gotujzemna pisze...

Uwielbiam produkty Społem zwłaszcza Majonez kielecki. Nie wiedziałam że można go dostać w takim opakowaniu. Idealny. Pozdrawiam. Ps. przepis zapisuje.

Anonimowy pisze...

UWIELBIAM i jA:)

Anonimowy pisze...

A gdzie kupie takie opakowanie z majonezem? Czy on jest wielokrotnego uzytku? Super sprawa;) pozdrawiam p.s. ty chyba lubisz gotowac....;)

patkauk87 pisze...

Witam :) te majonezy juz chyba są wszędzie na pewno w delikatesach centrum widziałam. To jest nowe opakowanie Majonezu Kieleckiego. Opakowanie jest jednorazowego użytku. Ps. Ja Kocham gotować - to moja pasja :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF