czwartek, 8 grudnia 2016

Jaglane kokosanki

Jaglane kokosanki wśród moich znajomych zrobiły furorę. Bardzo zdrowe, smaczne i sycące. Znikają błyskawicznie i podniebienie domaga się o dokładkę.



Składniki:
  • 1 jajko
  • 2 łyżki erytrol
  • 100g suchej kaszy jaglanej + 1,5 szklanki wody
  • 100g wiórek kokosowych
  • 3 łyżki mąki kokosowej (gdyby masa byłaby zbyt rzadka)
  • 2 łyżki syropu z agawy lub miodu naturalnego
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na suchej patelni prażymy na złocisty kolor wiórki kokosowe. Jajko ucieramy z erytrolem na puszystą masę. W Następnie dodajmy ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, uprażone wiórki kokosowe, w razie potrzeby mąkę kokosową i syrop z agawy lub miód naturalny. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Same dobre składniki, więc nie dziwię się, że zrobiły furorę ;)

    OdpowiedzUsuń