5 gru 2016

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU



SKŁADNIKI:
  • 2.5 l bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 200 g mrożonego groszku zielonego
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • pieprz i sól do smaku
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:

 Bulion zagotowujemy. Międzyczasie obieram marchewkę i kroję w drobną kostkę.

Następnie wsypuję kaszę jęczmienną. Gotuję ok 10 min następnie dodaję marchewkę i groszek.

Gotuję jeszcze ok 10 min. Na koniec dodaję przyprawy do smaku, pieprz i sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Mieszam. Odstawiam.

Podaję od razu kiedy zupa jest gorąca.smacznego.

1 komentarz:

Kasia Sarna pisze...

uwielbiam groszek,
zjadłabym z dokładką ;)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF