sobota, 3 grudnia 2016

Noga gęsi.

Składniki:
-2 nogi gęsi
-przyprawy
 sól
 pieprz
 papryka słodka
 zioła prowansalskie
 majeranek
-pół główki czosnku

Sposób przygotowania:
Nogi gęsi myjemy, suszymy za pomocą ręcznika papierowego i przyprawiamy. Czosnek obieramy. Do mięsa dodajemy całe ząbki czosnku. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Gęś układamy w naczyniu do pieczenia skórą do dołu. Możemy dodać ziemniaki i jabłka. Nogi gęsi pieczemy w temperaturze 160 stopni. Pierwsze 1,5-2 godziny mięso musi być przykryte folią aluminiową. Następnie odwracamy gęś skórą do góry i pieczemy bez przykrycia.

Smacznego! :)
A.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)