sobota, 3 grudnia 2016

Pizzerinki na cieście francuskim z kurczakiem i cheddarem na brokułowym spodzie

Ultra prosta i szybka przekąska na wieczór, sylwestra lub imprezę. Wystarczy mieć ciasto francuskie i resztki w lodówce :)



Składniki:
- ciasto francuskie
- wędzone udko z kurczaka
- pomidorki koktajlowe lub paprykowe
- cebula
- starty ser cheddar
- sos brokułowy zrobiony jak w tym przepisie do ryby: klik
- listki bazylii
- sól morska

Płat gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 9 równych prostokątów.
Każdy z nich smarujemy sosem brokułowym, pomijając brzegi.
Na każdym prostokącie układamy kawałki kurczaka i pokrojoną w prórka cebulę. Posypujemy serem, układamy pomidorki, listki bazylii i posypujemy solą morską.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 15 minut. do zarumienienia się rantów. 

Smacznego <3

1 komentarze:

 

Cook&Love Template by Ipietoon Cute Blog Design