poniedziałek, 28 listopada 2016

Zapiekanka z kaszy orkiszowej i warzyw

Pachnie i smakuje fantastycznie!
Uwielbiam brokuły i różnego rodzaje kasze, więc dzisiaj orkiszowa, brokuł i cebula z porem :)
Mówi się, żeby odchodzić od stołu z lekkim niedosytem. Niestety, w przypadku tej zapiekanki, jest to nierealne... ;)




Składniki:
200 gramów kaszy orkiszowej (suchej)
 3 jajka
 1/2 pomidora
1 por, biała część
1 mały brokuł
1 cebula
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
 szczypta soli morskiej

  • Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu (ja gotowałam 13 minut)
  • Por i cebulę pokroić drobno
  • Brokuł podzielić na różyczki
  • Warzywa, podsmażyć na patelni i doprawić solą, pieprzem oraz kurkumą

  • Rozgrzać piecyk do 180 stopni
  • Kaszę i jajka delikatnie i dokładnie wymieszać
  • Do kaszy dodać warzywa i całość połączyć
  • Pomidor pokroić w półplasterki
  • Masę przełożyć do brytfanki o wymiarach 30cm x 18cm
  • Na wierzch położyć półplasterki pomidora
  • Piec 40-45 minut
  • Podawać :)





Zjadać :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz