To już ostatnia nalewka z ubiegłorocznej serii. Prawdziwie egzotyczna i aromatyczna. Do wykonania praktycznie przez cały rok, bo mango jest ogólnie dostępne. W planach na najbliższy czas mam likier kawowy, porterówkę, cytrynówkę i grejpfrutówkę. Będzie się działo!
Składniki:
? 2 owoce mango
? 300 g cukru
? 500 ml wódki
Wykonanie:
? Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do słoja.
? Zasypać owoce cukrem i zalać wódką.
? Szczelnie zamknąć i odstawić na 2 miesiące, od czasu do czasu potrząsając słoikiem.
? 2 owoce mango
? 300 g cukru
? 500 ml wódki
Wykonanie:
? Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do słoja.
? Zasypać owoce cukrem i zalać wódką.
? Szczelnie zamknąć i odstawić na 2 miesiące, od czasu do czasu potrząsając słoikiem.
? Przefiltrować przez gazę złożoną kilkakrotnie i rozlać do butelek.