środa, 23 listopada 2016

3 pomysły na koreczki

Andrzejki zbliżają się wielkimi krokami więc na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na imprezowe przekąski. Koreczki są jednymi z ulubionych przystawek gości. To niewielkie, kolorowe urozmaicenie stołu, które można przygotować w kilka minut. 
  1. Koreczki owocowe
  • brzoskwinie z puszki
  • jeżyny
  • borówki amerykańskie
  • kiwi
  • winogrona
Kiwi kroimy w ćwiartki, winogrona na połówki, a brzoskwinię w kostkę. Owoce nabijamy na długie patyczki od szaszłyków. Jeżyny i borówki można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, malinami, gruszkami, jabłkami lub pomarańczą.

2. Koreczki włoskie
  • kuleczki mini mozzarelli
  • pomidorki koktajlowe
  • listki bazylii
 Pomidorki kroimy w 3 krążki, a kuleczki mozzarelli na połówki. Nadziewamy na małe wykałaczki w kolejności pomidor, mozzarella, listek bazylii.

3.  Koreczki wiejskie
  • cienki kabanos
  • marynowane pieczarki
  • ser żółty
  • mini ogórki konserwowe

Kabanosy i ogórki kroimy w 2-3 cm kawałki, a ser żółty w kostkę. Nadziewamy na małe wykałaczki w kolejności : ser, kabanos, ogórek, pieczarka, kabanos.


Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz