Baton musli bez mąki i cukru, za to z dużą ilością płatków
owsianych, pestek i orzechów. Chyba nie muszę go za bardzo reklamować...
Idealny jako przekąska czy drugie śniadanie.
Jedna z moich ulubionych słodkich przekąsek. Są naprawdę pyszne! Polecam :)
SKŁADNIKI:
ok. 0,5 kg bezglutenowych płatków owsianych jumbo
50 g siemienia lnianego
50 g sezamu
100 g suszonej żurawiny
100 g pestek słonecznika
50 g pestek dyni
50 g orzechów laskowych
100 g orzechów włoskich
3 białka jaja
1 całe jajo
5 łyżek syropu z agawy lub miodu
4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.
Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-20 minut.
Batoniki krój po dokładnym wystudzeniu.
Super☺na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńSuper☺na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńSuper. Wczoraj robiłam. Użyłam płatków owsianych błyskawicznych bezglutenowych. Pychotka 😉
OdpowiedzUsuń